Home Over ons

95 jaar Schakel Autogroep!

lees hier ons magazine
 

De familie Schakel en de liefde voor Ford

De Schakel Autogroep is een familiebedrijf met een lange historie. De huidige directeur Alex Schakel is al de derde generatie die aan het stuur zit. De familie is al bijna 100 jaar Ford-dealer.

Het was Alex’ grootvader Aart Schakel, die in 1924 de basis legde voor het huidige autobedrijf. Hij had een rijwielhandel in Schoonhoven, maar werd in dat jaar ook officieel Ford-dealer. De T-Fords en A-Fords die hij in de jaren 20 en 30 verkocht, waren zo’n beetje de eerste auto’s in de Krimpener- en Lopikerwaard. Zijn klanten waren de notabelen uit de streek: artsen, notarissen, burgemeesters, die trots rondreden in hun Fords.

Taunus en Capri

Eind jaren ‘40 kwam zoon Koos Schakel in het bedrijf. Hij kwam in de moeilijke jaren 50 (wederopbouw na de oorlog) en de swingende jaren 60 van de 20e eeuw met roemruchte nieuwe Ford-modellen zoals de Anglia, Custom, Taunus en Capri. De oliecrisis in 1973 werd een kantelpunt in de automobielgeschiedenis. Vanaf die tijd werden er kleine en zuinige auto’s ontwikkeld. Ford kwam met de Fiesta en de Escort: ‘wereldauto’s’, die over de hele wereld op dezelfde wijze werden geproduceerd en verkocht. 
Over ons historie

Van dealer naar autogroep

In 1988 volgt Alex Schakel zijn vader Koos op als directeur van het dealerbedrijf in Schoonhoven. Hij breidt het bedrijf fors uit. Eerst met een Shell benzinestation bij het dealerbedrijf in Schoonhoven (1995), daarna met overnames van autobedrijven in de regio en aanvullende activiteiten. Zo ontstaat de Schakel Autogroep:

• In 1999 wordt de Stichtse Automobielmaatschappij in Utrecht overgenomen. Dit wordt Ford Utrecht met twee vestigingen: aan de Autoboulevard en in Leidsche Rijn. 
• Rond 2000 wordt Albatros Assurantiën onderdeel van het bedrijf, om klanten die een auto kopen meteen een goede autoverzekering te kunnen bieden. 
• In 2003 wordt Auto Krimpen in Krimpen aan den IJssel opgenomen in de Schakel Autogroep. De naam verandert in Schakel Krimpen.  
• In 2014 volgt de Nieuwegeinse Ford-dealer Roeleveld, die als Ford Utrecht-Nieuwegein verder gaat. 
• In 2015 is de 7e vestiging een feit als Ford-dealer Van Bunningen in Woerden wordt overgenomen, een uitbreiding van de activiteiten aan de westzijde van Utrecht. 
• In 2016 is op de locatie Leidsche Rijn in Utrecht een exclusieve FordStore ingericht. Dat betekent nog meer beleving in de showroom, waar onder meer de nieuwste topmodellen staan zoals de Ford Mustang en de Mondeo Vignale. Daarnaast is er een Transit Centrum met expertise en service voor ondernemers met bedrijfsauto’s of een wagenpark.

Nog altijd persoonlijk

Met rond de 150 medewerkers behoort de Schakel Autogroep nu tot de grotere Ford dealers van Nederland en een van de weinige met een officiële FordStore. Tegelijkertijd is het familiaire karakter van het bedrijf behouden gebleven. In alle vestigingen is persoonlijke aandacht voor de klant nog altijd de belangrijkste pijler waarop de onderneming rust en dat wordt gewaardeerd.

Generaties die blijven

Alex Schakel
Niet alleen de familie Schakel is al generaties bij dit bedrijf betrokken: dat geldt ook voor veel personeelsleden. Er is weinig verloop en het gebeurt regelmatig dat zonen of dochters van medewerkers óók bij Schakel komen werken. Dat zegt wel wat over de werksfeer. 

In elke vestiging zijn vaste aanspreekpunten. Klanten voelen dat zij – en hun auto - gekend worden en dat geeft vertrouwen. Zo combineert Schakel de schaalvoordelen van een groot bedrijf met de herkenbaarheid van een kleine onderneming. Een succesformule. Het 100-jarig bestaan komt in zicht!
 
0
 
sluiten