• Bijna 100 jaar Ford dealer
  • Afspraak is afspraak
  • 125 professionele medewerkers
  • Altijd keuze uit meer dan 500 auto's
  • Binnen 2 uur antwoord op jouw vraag
Home Diensten Hybride en elektrische auto's

Hybride en elektrische auto's

Hybride en elektrisch rijden
 

Welkom in de toekomst

De tijd dat je alleen kon kiezen uit auto’s met een benzine- of dieselmotor is voorbij. Ford biedt plug-in hybrides, volledige hybrides en volledig elektrische voertuigen. Maakt dat je keuze ingewikkeld? Dat valt reuze mee als je de feiten kent. Bij Ford begint de toekomst vandaag! 

Als één van ’s werelds grootste autoconcerns gaat Ford geen uitdaging uit de weg. Zo zijn er nu 16 volledig elektrisch aangedreven personenauto’s in ontwikkeling. En in 2020 neemt Ford weer het voortouw met een elektrische bedrijfswagen, die op één acculading 500 kilometer ver komt.

Mild Hybrid (Automatisch zuiniger)

Bij mild hybrides (MHEV) wordt de brandstofmotor waar mogelijk geholpen door een extra krachtbron op elektriciteit. Bij lage snelheden of als de auto stationair draait kan de brandstofmotor zichzelf uitschakelen: zijn werk wordt dan, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, overgenomen door de elektromotor. Op die momenten komt de stroom uit een extra 48V-accu en rij je dus stil en schoon. Als er vervolgens weer meer vermogen nodig is gaat de brandstofmotor weer aan de slag. De 48V-accu wordt onderweg telkens automatisch opgeladen. Je hoeft de auto dus niet zelf op te laden en bespaart tóch brandstof.

Hybride (vertrouwde elektrische gezicht)

Tegenwoordig zijn hybride voertuigen (HEV) steeds vaker te zien op de weg. Dit geldt met name in steden en stedelijke gebieden, waar hun lagere uitstoot en een verbeterd brandstofverbruik bij typische stadssnelheden een groot voordeel zijn.

Net als mild hybrides (MHEV) hebben ze een verbrandingsmotor, maar ze hebben ook een grotere accu en een krachtigere motor. Dit biedt meer ondersteuning aan de motor en stelt het voertuig in staat om delen van korte ritten op lage snelheden te rijden met gebruikmaking van alleen de elektromotor. En dankzij de benzinemotor is de actieradius geen probleem. Het voertuig is immers in staat is om zowel de accu als de verbrandingsmotor te gebruiken.

Hybride

PHEV (Minder uitstoot, hoge actieradius)

De derde mogelijkheid om milieuvriendelijker te rijden is met een plug-in hybride (PHEV), waarbij je de extra accu van de elektromotor zelf kunt opladen. In dit type hybride auto zijn de elektromotor en extra accu krachtig genoeg om flinke afstanden (tot ca. 50 km) elektrisch te rijden. Je kunt er dus voor kiezen om lange afstanden af te leggen op benzine of diesel, en kortere ritten of stadsverkeer op schone elektriciteit.

Je kunt je elektrische auto op verschillende manieren opladen, van het aansluiten op het lichtnet met een stekker tot geavanceerde zelf opladende technologie. Bekijk deze animatie en zie op welke manieren je dit kunt doen.
Plug In Hybrid

All electric (coming soon)

Ford zal de komende vier jaar 16 volledig elektrisch aangedreven modellen introduceren. Wereldwijd komt het aanbod van Ford dan op 40 uit. Daarnaast lanceert Ford al binnen afzienbare tijd een 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagen, goed voor een actieradius van 500 kilometer.
Electric
 
0
 
sluiten